Streven naar de beste foodfoto! - Menumonkey
16513
post-template-default,single,single-post,postid-16513,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Streven naar de beste foodfoto!

Streven naar de beste foodfoto!

Hoe maak je als restauranthouder de beste foodfoto? Je wilt toch niets liever dat jouw foto’s het effect creëren van ‘het water in de mond lopen’? Dat (potentiële) gasten graag jouw gerechten in het echt willen beproeven? Dat de foto’s de zintuigen doen prikkelen? Juist, dat denken wij ook! Vandaar dat wij 6 foodfotografie tips, samen met onze food fotografen, hebben samengesteld voor jou. 

Een goede camera gebruiken! 

Dus écht niet met jouw telefoon. Is leuk voor Social Media, maar voor jouw website niet te gebruiken. En de nabewerking wordt dan ook een erg ingewikkelde klus. Een spiegelreflex én een statief zijn jouw favoriete personal assistants.

Kies een neutrale omgeving/achtergrond

Klinkt logisch, maar daar bedoelen we mee dat de focus vooral op het eten ligt en dus niet op het afleidende motiefje van het bord. We raden je zelfs aan om de achtergrond iets te vervagen. Zorg ervoor dat jouw servies niet dezelfde kleur heeft als het eten. Donker eten én een donkere achtergrond doen het goed samen, evenals lichter eten in combinatie met een lichtere achtergrond. Maar kies dan wel voor een ander kleur servies! Jep, denk na over de styling.

Licht, licht, licht! 

17:00 wintertijd raden we jou niet aan om de foodfoto’s te laten schieten. Daglicht doet jouw gerecht wonderen! Geen direct zonnetje, want dit zorgt voor te veel schaduw. Een licht bewolkte dag is het beste, dit laat ook een klein beetje schaduw op de foto zien. Natuurlijk licht is zó belangrijk om het gerecht er geweldig uit te doen laten zien, dus fotografeer vlakbij een raam. En géén ingebouwde flits of felle lamp gebruiken.

De kracht van de juiste hoek

Het makkelijkste is om de gerechten vanaf boven te fotograferen. Zo zijn de details van het eten en de achtergrond goed zichtbaar. Bovendien raden we jou aan om recht te fotograferen. Je wilt niet dat het lijkt alsof het servies van de tafel afvalt.

Een gevoel creëren! 

Het uitkiezen van verschillende momenten straalt authenticiteit uit. Dit houdt in “dat je de verschillende etappes van het gerecht kunt laten zien. Bijvoorbeeld, de chefkok die het eten klaarmaakt, de stoom van het gerecht óf iemand die net een hapje wil gaan nemen van het heerlijke gerecht.

“It’s all about timing”

Zorg ervoor dat je niet te lang wacht met het fotograferen van de gerechten. Het gerecht ziet er véél verser uit als het net is bereid.

Héél veel succes!! Kom je er na deze tips tóch niet uit? Neem dan contact met ons op!
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.